Malzeme :
2 yumurta
yarım p. yaşmaya
5 çorba k. tozşeker
1 su b.süt
1 çay b. su
150 gr. margarin
1 tatlı k. mahlep
alabildiği kadar un
Kreması:
2 yumurta sarısı
3 su b. süt
2 çorba k. nişasta
2 çorba k. un
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 su b. toz şeker
Üzeri için:
pudra şekeri
kakao
Hazırlanışı :
Karıştıram kabına 1 su bardağı sütü alın. Üzerine yaşmayayı ekleyin.1çay bardağı ılık su ile mayayı eritin. 2 adet yumurtayı kırın ve karıştırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı mahlepi ilave edin.
150 gr.margarini ekleyin. Üzerine alabildiği kadar un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamur bezelere ayırın. Bezeleri elinizle yuvarlak yapın.Bezeleri fırın tepsisine dizin ve üzerlerini elinizle hafifçe bastırın. Tepsiyi mayalanmısı biraz bekletin.
Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelil fırında pişirin. Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü toz şeker, nişasta, un ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırın.
Üzerine 2 adet yumurta sarısı ekleyin. Ocağın altını kapatın ve 1 paket labne peyniri ilave edin. Alman pastasının üst kısmında kesin. İçine kremadan ekleyin.Kivi ile süsleyerek servis edin.