Yüksek tansiyonun en önemli sebebi yanlış beslenme alışkanlıkları ve şişmanlık.
Hipertansiyon hastalarına iyi bir haberimiz var!
Araştırmalar, çikolatanın hipertansiyona iyi geldiğini ortaya koyuyor. Ancak siyah çikolata olması ve tüketirken aşırıya kaçılmaması şartıyla. Hatta fındık ve fıstıklı dahi olabilir.
Anadolu Sağlık Merkezi’nden Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Ertan Ökmen, siyah çikolatanın hipertansiyon üzerindeki olumlu etkisini anlattı.
Yüksek tansiyonun en önemli sebebi yanlış beslenme alışkanlıkları ve şişmanlıktır. Aşırı tuzlu yiyecekler tüketmek de tansiyonun yükselmesine neden olur. Çünkü tuz damarlarda büzücü ve kasıcı bir özellik oluşturur. Damarların büzülmesiyle de tansiyon yükselir.
Genetik özellikler de etken!
Stresli bir hayat, hareketsizlik, diyabet hastalığı ve genetik özellikler yine hipertansiyona neden olan faktörler arasında yer alıyor. Ayrıca yaş ilerledikçe kişilerin tansiyonu da yükselir. Hipertansiyon hastaları özellikle renkli sebze ve meyve tüketimine dikkat etmelidir. Yüksek kalorili, yağlı hayvansal gıdalardan da uzak durmalıdır. Kilo yapan her türlü gıda hipertansiyon hastaları için tehlikeli madde grubunu oluşturmaktadır.